Вести и догађаји

Hајзначајније активности Удружења за кривичноправну теорију и праксу и његових чланова

Одељењу за владавину права и људска права Мисије ОЕБС у Србији уручена Златна плакета Удружења.

12. Септембар 2013. године | 14:33

Српско удружење за кривичноправну теорију и праксу уручило је данас Златну плакету Одељењу за владавину права и људска права Мисије ОЕБС-a у Србији у знак признања за дугогодисњу сарадњу, професионалан рад и допринос раду, афирмацији и међународној сарадњи Удружења.

Плакету је на редовном годишњем скупу на Златибору примила шефица Одељења Романа Швајгер. Она је изразила спремност ОЕБС-а да и даље подржава реформу кривичног процесног права и омогућава размену искустава у региону.

Говорећи о пуној примени новог Законика о кривичном поступку, који ступа на снагу 1. октобра, Швајгер је указала да треба очекивати изазове. "Они се могу успешно пребродити уз јачу размену искустава и уз консултације међу колегама интерно - специјализовани судови и тужилаштва у Србији већ око две године примењују овај закон и стекли су значајно искуство - и са колегама из региона, где су слични модели однедавно у примени, као и угледањем на друге државе", рекла је Романа Швајгер.

У раду 50. редовног саветовања, које се одржава од 12. до 15. септембра, учествују теоретичари из Србије, гости из региона и партнерске институције из иностранства. Скуп и издавање Зборника радова су помогла Министарство правде и државне управе и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије, ОЕБС и Правосудна академија.

Архива вести